Resimli Kadir Gecesi Mesajları

Kadir Gecesi Nedir?

Kadir Gecesi, Kuran’ı Kerim`in inmeye başladığı Ramazan Ayının yirmi yedinci gecesi.

İslam`da en kutsal ve faziletli gece Kadir gecesidir. Kadir gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. Kuran’ı Kerim de bu gecenin faziletini belirten bir sure vardır. Bu surede Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor:



“Doğrusu biz Kuran’ı Kadir gecesinde indirmişizdir. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Cebrail o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir. ” (Kadir süresi, 97/ 1-5)

Resimli Kadir Gecesi Mesajları

Resimli Kadir Gecesi Mesajları

Peygamber Efendimiz, 40 yaşına yaklaştığında toplumdan sıklıkla uzaklaşarak Mekke’nin kuzeyinde yer alan Nur Dağındaki Hira Mağarasında inzivaya çekilmeyi ve burada vakit geçirmeyi adet edinmiştir. Bu durum 1-2 yıl kadar devam etmiştir. Miladi 610 yılında ise, bir Ramazan gecesi (Kadir Gecesi) hırkasına bürünüp Hira Mağarasında tefekküre daldığı bir sırada ilk vahyi almıştır.

 

Kuran’ Kerim bu gecede inmeye başlamıştır.

 

Bu gecedeki ibadet, içerisinde Kadir gecesi bulunmayan bin ayda yapılan ibadetten daha faziletlidir.

 

Gelecek bir seneye kadar cereyan edecek olan her türlü hadiseler Allah Teala`nın ezeli kaza ve takdiri ile ilgili meleklere bu gece bildirilir (Tecrîdi Sarih Tercemesi, VI, 312).

 

Bu gecede yeryüzüne Cebrail ve çok sayıda melek iner.

 

Bu gece tan yerinin ağarmasına kadar esenliktir, her türlü kötülükten uzaktır.

 

Yeryüzüne inen melekler uğradıkları her mümine selam verirler.

 

Kim Kadir gecesini, faziletine inanarak ve alacağı sevabı Allah`tan bekleyerek ibadet ve itaatle geçirirse geçmiş günahları bağışlanır. (Buhârî, Kadir, 1)

Resimli Kadir Gecesi Mesajları

Resimli Kadir Gecesi Mesajları

İnsan için yenilenme ve diriliş vesilesi olan ramazan ayında saklı bulunan Kadir Gecesi, insanlığın sonsuz saadetine vesile olacak fırsatlarla gelmektedir. Yüce Allah, Kuran’da Kadir Gecesinin bin aydan hayırlı olduğunu bildirmektedir. (Kadir, 97/3.)



Peygamber Efendimiz de, Bu ayda öyle bir gece vardır ki bin aydan daha hayırlıdır. Bu gecenin hayrından mahrum kalan, bin ayın hayrından mahrum kalmış gibidir. (Nesâî, Sıyâm, 5.) buyurarak Kadir Gecesinin önemine vurgu yapmaktadır.

Resimli Kadir Gecesi Mesajları

Kadir Gecesi Mesajları

Kadir Gecesinde Neler Yapılmalı?

Resimli Kadir Gecesi Mesajları

Kadir gecesini, namaz kılarak, Kuran’ı Kerim okuyarak, tövbe, istiğfar ederek ve dua ederek değerlendirmeli.

Üzerinde namaz borcu olanların nafile namazı kılmadan önce hiç değilse beş vakit kaza namazı kılmaları daha faziletlidir. Kazası yoksa nafile kılar.

Süfyan-ı Sevrî: “Kadir gecesi dua ve istiğfar etmek namazdan sevimlidir. Kuran okuyup sonra dua etmek daha güzeldir.” demiştir. (Tecrid-i Sarih Tercemesi, VI, 313)



Bu gecenin öyle bir anı vardır ki o anda yapılan ibadet ve dualar mutlaka makbul olur.

Bu önemli anı yakalamak için gecenin bütününü tövbe ve istiğfar ile geçirmek gerekir.

Gecenin bütününü ibadetle geçiremeyenler en azından teravihten sonra bir miktar oturup dua etmelidirler.

Peygamberimiz (S.A.V) buyuruyor: “Kadir gecesinde bir defa, Kadir suresini okumak, (başka zamanda) Kuran’ı Kerimi hatim etmekten daha sevaptır. Bu gece koyun sağma müddeti kadar namaz kılmak, ibadet etmek, bir ay her geceyi ibadetle geçirmekten daha kıymetlidir.”

Resimli Kadir Gecesi Mesajları

Kadir Gecesi Mesajları

Haksızlık, adaletsizlik, kin, nefret ve intikam gibi insanlığı çürüten kirli duygular yerine, mükafatların sınırsız olarak verildiği bu gecede manevi huzurumuzun artması için gönül dünyamızı sevgi ve hoşgörü ile aydınlatmalıyız.

İbadetlerin ve duaların kabul olduğu bu mübarek gece hürmetine acılarla boğuşan, zulme uğrayan tüm insanlığın huzura ve kurtuluşa ulaşmasını temenni ediyorum.  Yüce Allah’tan tüm hastalarımıza şifa vermesini; bizleri huzur, birlik, beraberlik, barış ve kardeşliğin hakim olduğu nice mübarek geceye kavuşturmasını niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta aziz milletimiz ve İslam alemi olmak üzere tüm insanlığın  Kadir Gecesini tebrik ediyor; bu gecenin barış, huzur ve hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Resimli Kadir Gecesi Mesajları

Resimli Kadir Gecesi Mesajları

Kadir Gecesinin önemini en güzel anlatan da Kur’an da yer alan Kadir Suresidir. Türkçe meali şöyledir;
Rahman ve Rahim olan Allah’ın ismiyle.
Biz onu (Kuran)  Kadir gecesinde indirdik.
Kadir gecesinin ne olduğunu sen nereden bileceksin?
Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.



Melekler ve Ruh (Cebrail veya Ruh adındaki melek) o gece Rablerinin izniyle, her iş için inerler.
O gece, tan yeri ağarıncaya kadar süren bir selamettir.

Resimli Kadir Gecesi Mesajları

Kadir Gecesi Kutlama Mesajları

Resimli Kadir Gecesi Mesajları

Kadir Gecesi dileklerimizi, isteklerimizi Allah’a arz etmek için de değerli bir fırsattır. Kadir Gecesi, Allah’ın rahmet ve bağışlanmasının sağanak halinde yeryüzüne indiği, dileyen her müminin armağanlara gark ettiği bir gecedir. Hepimize hayırlı olsun…

Allah’ın nimet, rahmet ve mağfiretinin müminlere bol bol ihsan edildiği gece manasına gelen Kadir Gecesinde, bir yıllık yaşantımızı, ibadetlerimizi ve iyiliklerimizi iyi düşünecek ve ona göre hayatımıza çeki düzen vererek samimi bir teslimiyetle nefis muhasebesine gireceğiz. Bu gece hayırlı bir gece, yüreklerimiz ibadetle çarpsın, gönüllerimiz bir olsun.. Kadir Geceniz mübarek olsun!

Allah’ım! Tüm İslam aleminin çocuklarına ilim, irfan, sıhhat, doğruluk, güzel ahlak, iffet, sadakat, başarı ve cennet nasip eyle. Kadir Geceniz mübarek olsun.

Bin aydan daha hayırlı olan Leyle-i Kadir geceniz mübarek olsun. Allah bu ulvi geceyi İslam aleminin inşirahına vesile kılsın.



Allah’ın nimet, rahmet ve mağfiretinin müminlere bol bol ihsan edildiği gece manasına gelen Kadir Gecesinde, yüreklerimiz ibadetle çarpsın, gönüllerimiz bir olsun Kadir geceniz mübarek olsun!

Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım Eller semaya kalkıp, yürekler bir atınca bu gece, gözler sevinç yaşlarıyla dolacak Kadir Geceniz mübarek, dualarınız kabul olsun.

Resimli Kadir Gecesi Mesajları

Kadir Gecesi Mesajları

Güneşi yüreğinde gözleri ufuklarda muhabbet yolcuları arasında cennet hesabı yapmayan cennetlikler arasında olmanın duasıyla hayırlı kandiller.

Gül sevginin tacıdır, her bahar bir gül taçlanır. O gül ki Muhammet’i hatırlatır. Onu hatırlayana gül koklatır. Gül kokulu sevgi dolu nice kandiller.

Sen öyle bir insan ol ki akıllar dursun, sen ona buna değil Allah’a kulsun. Ziynetler içinde parlayan bir nursun, senin gibi bir dostun kandili mübarek olsun.

Fani Dünyanın padişahı değilim. Gönül hırkalarını yamar giyerim. Dostlarla ağlar, dostlarla gülerim. Siz sevdiklerime, iyi kandiller dilerim.

Rabbim’ den çiçek istedik kırları verdi, ağaç istedik ormanları verdi, su istedik denizleri verdi, dost istedik bu numarayı verdi. Kandiliniz Mübarek olsun.

Konsun yine pervazlara güvercinler, hu hulara karışsın aminler,mübarek akşamdır, gelin ey Fatihalar Yasinler.. İyi Kandiller



Allah’ın aşkıyla yan bu gece, Mevlana gibi dön bu gece, secdeye varıp huzura erince, şu fakiri de an bu gece. Hayırlı Kandiller.

Allah’ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabiriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz Kutlu Olsun.

Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle kandilinizi kutlarım.

Resimli Kadir Gecesi Mesajları

Kadir Gecesi

Kadir Gecesi Kutlaması

Resimli Kadir Gecesi Mesajları

 

Sen bizleri öylesine içten bir hakikat eri eyle ki oturup kalkıp sürekli yeryüzünde hakkı ikame etmeyi düşünelim ve senin hatırın söz konusu olduğunda da rahatlıkla bütün arzularımızdan ve isteklerimizden vazgeçebilelim Ya Rabbi!

 

Rabbim dualı bir hayat yaşayan, duasını hayatına taşıyan, başkalarının duasını alan ve duası kabul olan kullarından eylesin inşallah. Hayırlı kandiller.

 

Sofranız afiyetle, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, kandiliniz kutlu olsun.



Bugün unuttuğum kişileri hatırladığım gün değil, çok sevdiğim kişileri dua ile andığım özel bir gündür. “Ben beni seven ümmetimi almadan cennete gitmem” diyen bir Peygamberin ümmeti olmanın hakkını verebilmek duası ile kandilimiz kutlu olsun!

Irmak vadiden, sevda denizden, dua yürekten kopar gelir. Yüreğimdeki duaya ortak ettim seni. Sende dualarından mahrum etme beni. Dostun hası huzur verir, muhabbeti ömür verir, yüzündeki tebessüm cemali Resul’den gelir. Rabbim ömrüne ömür, gönlüne huzur versin. Kadir geceniz mübarek olsun.

 

Allah’ım! Gecemizi bin aydan hayırlı kıldığın gibi; Ömrümüzü de bin ömürden hayırlı kıl. Bizi Salihler zümresiyle hayır eyle. Kadir Geceniz mübarek olsun.

 

Sizler için hazırladığımız daha fazla Dini Mesajları buradan görebilirsiniz.

 

Sosyal Medya hesaplarımızdan yayınlarımızı takip edebilirsiniz.

 

Kadir Gecesi Nedir?
Resimli Kadir Gecesi Mesajları

Bir yanıt yazın