Atatürk Resimleri ve Sözleri

Atatürk Resimleri ve Sözleri

ATATÜRK ALBÜMÜ

En Güzel Atatürk Resimleri
Atatürk Sözleri
Atatürk Resimleri ve Sözleri
Şuna inanmak gerekir ki, dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir.
Atatürk Resimleri
Ben, manevi miras olarak hiçbir nass-ı katı, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım, bilim ve akıldır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse manevi mirasçılarım olurlar.



Atatürk
Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak!
Atatürk Resimleri ve Sözleri
Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.
Atatürk Resimleri ve Sözleri
Medeniyet öyle bir ışıktır ki, ona kayıtsız olanları yakar, mahveder.
Atatürk Resimleri
Hayatı ve özgürlüğü için ölümü göze alan bir millet asla yenilmez.



Bir ulus sanattan ve sanatçıdan yoksunsa, tam bir hayata sahip olamaz.
Çalışmak demek, boşuna yorulmak, terlemek değildir. Zamanın gereklerine göre bilim ve teknik ve her türlü uygar buluşlardan azami derecede istifade etmek zorunludur.
Medeni olmayan milletler, medeni olanların ayakları altında kalmaya mahkumdur.



Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız.
Bir ulusun asker ordusu ne kadar güçlü olursa olsun, kazandığı zafer ne kadar yüce olursa olsun, bir ulus ilim ordusuna sahip değilse. Savaş meydanlarında kazanılmış zaferlerin sonu olacaktır. Bu nedenle bir an önce büyük, mükemmel bir ilim ordusuna sahip olma zorunluluğu vardır.
Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki tekniğin gerektirdiği şeyleri yapmaz. İtiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur.
Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz.
Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.



Herkes ulusal görevini ve sorumluluğunu bilmeli. Memleket meseleleri üzerinde o düşünceyle, düşünüp çalışmayı görev edinmelidir.
Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin.
Atatürk Resimleri ve Sözleri
Bütün ümidim gençliktedir. Anaların bugünkü evlatlarına vereceği terbiye eski devirlerdeki gibi basit değildir. Bugünün anaları için gerekli vasıfları taşıyan evlat yetiştirmek, evlatlarını bugünkü hayat için faal bir uzuv haline koymak pek çok yüksek vasıflar taşımalarına bağlıdır. Onun için kadınlarımız, hatta erkeklerimizden çok aydın, daha çok feyizli, daha fazla bilgili olmaya mecburdurlar. Eğer hakikaten milletin anası olmak istiyorlarsa.
Atatürk Resimleri ve Sözleri
Hürriyet olmayan bir memlekette ölüm ve çöküş vardır. Her ilerleyişin ve kurtuluşun anası hürriyettir.
Spor, ahlaktır. Türk gençliği, sağlıklı yetişip spor yaparsa ulusumuzun geleceği güvence altındadır.
Atatürk Resimleri ve Sözleri
Spor, yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlak da bu işe yardım eder. Zeka ve kavrayışı kısa olan kuvvetliler, zeka kavrayışı yerinde olan daha az kuvvetlilerle başa çıkamazlar. Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.
Bir millet eğitim ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin. O zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak eğitim ordusuyla mümkündür.
Atatürk Resimleri ve Sözleri
Mustafa Kemal Atatürk
10 Kasım yazıları için tıklayınız
Atatürk Resimleri ve Sözleri

Bir yanıt yazın