LİMON

Limonun Faydaları Nelerdir?

Limon bol miktarda C vitamini içerir. 

Limon aynı zamanda fazla miktarda A vitamini içerir. 
Bunların yanında çok zengin potasyum, kalsiyum ve bakır kaynağıdır.
İçindeki asitle enfeksiyonlarla savaşır.
Diyabet, kabızlık, yüksek kan basıncı, ateş, hazımsızlık ve birçok diğer sorunların tedavisinde kullanılır ve aynı şekilde deri, diş ve saç bakımında kullanılırlar.
Amerika Üroloji Derneği’nin yürüttüğü çalışmalar sonucunda limonata ve limon suyunun kristallerin oluşmasını engelleyen üriner sitrat üreterek böbrek taşı oluşumunu engellediği söylenmiştir.

Limon suyu; soğuk algınlığı, grip veya yüksek ateşten mustarip olan kişilere iyi gelir.  
Hastalık esnasında artan ateş ve terlemeyi engeller. Gribe karşı vücudu güçlendirir.

Tansiyonu düşürür ve iyi kolesterolü arttırır.
 
Limon çok iyi bilinen antibakteryel özelliğinden dolayı, boğaz enfeksiyonlarıyla savaşabilen çok iyi ve etkilidir. Limon suyu ile gargara yapmak boğaz enfeksiyonlarını rahatlatır ve ayrıca difteri tedavisinde de kullanılır.

Cilde çok faydalıdır, kırışıklık ve akne oluşumuna engel olur.
 Kolon, prostat ve göğüs kanserini azaltan bir anti-kanserojen besindir. 
Hücrelerdeki metabolizma sorunlarını giderir ve bu sayede kanser oluşumunu engeller.

Karaciğeri kuvvetlendirir.

Limon suyu potasyum içerdiği için beyin ve sinir hücrelerine yardımcı olur.
Kalp krizi, kalp damar hastalıkları ve kanser gibi hastalıklardan vücudu koruyan bir antioksidan bir meyvedir.
 
 
Sindirimi sağlar ve safrayı kuvvetlendirir. Limon suyu deniz canlıları ve et üzerine sıkıldığında bakterileri öldürür. Bu sayede sindirim sistemi sorunlarını önler. Limon suyu susuzluk ve ishale karşı etkilidir.


Tırnaklarınız kuru ve kırılgan ise limon suyunu uygulayarak bu sorundan kurtulabilirsiniz, bununla birlikte özellikle sigara kullanan kişilerde çok görülen sararmaları giderir.


Saç ve cilt bakımında veya ağız sağlığını korumak için önerilen çeşitli bitkisel reçetelerde kullanıldığında da oldukça faydalıdır. Limon suyu cilde parlaklık kazandırır. Çok az miktarda gliserin ile uygulandığında limon suyu kuru ciltlere iyi gelir. Kabartma tozu ya da karbonat ve limon suyunu karıştırın ve dişlerinize uygulayın. Daha sonra dişlerinizi fırçalayın ve durulayın. Limon suyu kepek ve yağlı saçlar için de çok etkilidir.Bazı böcek ve sineklerin soktuğu bölgelerde panzehir görevi görür ve ağrıyı alır.

Yüksek tansiyona iyi gelir. Zengin bir potasyum kaynağı olan limon, kalp hastalığı sorunları olanlar için çok faydalıdır. Zihin ve beden için sakinleştirici, baş dönmesi, mide bulanması ve tansiyonu dengeleyen özelliği vardır. Yaygın olarak stres ve depresyon şiddetini azaltmak için kullanılabilir.

Eğer dirsek ve dizlerinizde kararma oluşmuş ise, limonu ikiye bölerek kararan kısımlara uygulayın. Zamanla kararmanın gittiğini göreceksiniz.


Limonun antiseptik ve pıhtılaşmaya karşı özelliği vardır ve iç kanamaları durdurmaya yarar. Küçük bir pamuk ile buruna uygulandığında, burunda meydana gelen kanamaları durdurur.


Ilık su veya bala karıştırılarak içilen limon suyu kilolarınızdan kurtulmanıza yardımcı olur. Limon suyuna koyulan bir tutam tuz her sabah içildiğinde kolesterolü düşürür ve zayıflatır. 

Limon suyu kemik erimesini önler.

Astım krizlerinde solunum problemlerini geçiştirecek ve rahatlama sağlayacak özelliği vardır. Zengin C vitamini içeren limon suyu uzun süreli solunum problemi yaşayanlara yardımcı olur.

İdrar yollarında görülen enfeksiyonlara karşı etkilidir. 

Deride meydana gelen yanıkları tedavi etme özelliği vardır, bunun yanında yanıklardan dolayı meydana gelen izlerin ortadan kaldırılması için limon suyu kullanılır, yanık ağrılarını hafifletir.

Limonun antiseptik ve pıhtılaşmaya karşı özelliği vardır ve iç kanamaları durdurmaya yarar.


Limonun diğer bir özelliği de idrar söktürücü olmasıdır. Bu özelliği sayesinde romatizma ve artrit tedavilerinde etkilidir. Vücutta bulunun bakteri ve toksinleri dışarı atar.

Limon, aromatik ve antiseptik olarak, ayaklarda rahatlamayı ve gevşemeyi sağlar. Bunun için, bir miktar suyu ısıtın ve limon suyu ekleyin, bu suya ayaklarınızı koyduğunuzda ayaklarınızda rahatlama ve kaslarda gevşeme olduğunu hemen hissedeceksiniz.

Kolera ve sıtma gibi hastalıklar limon suyu ile tedavi edilebilir.

Limon, bağışıklık sitemini güçlendirir, mideyi ve kanı temizler.

Kolik ağrısı ve gastrit problemlerine iyi gelir.

Beyin sağlığını korur.

Kaşıntıya iyi gelir.

Her şeyden önce hastalıkların tedavisi için mutlaka doktora başvurulmalıdır.
Bu paylaşımlar sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Sağlıklı Günler

Uyarı : Bu sitedeki bilgiler tavsiye niteliğinde olup tedavi amaçlı olmayıp, uygulamaların sorumluluğu da site sahibine ait değildir.
Sağlık sorunlarınız için mutlaka bir hekime danışınız.
Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikayetiniz ne olursa olsun, buradaki bilgiler ile kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız.
Buradaki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur.
Sadece bilgilendirme amaçlı paylaşılmış yazılardır..

Bir yanıt yazın