BADEM

Bademin Faydaları Nelerdir?
Bademin sağlık açısından birçok faydası vardır. 
 
Çağımızın önemli hastalıklarının başında olan stres ve kanser çeşitlerine karşı bünyeyi koruyucu özelliği vardır. Bunun yanında kabızlık, kolesterol, kemik sağlığı gibi birçok konuda ve çok geniş yelpazede insan sağlığına hizmet eder. Besinlerin emilimini hızlandırmak için tercihen aç karnına doğrudan badem yiyebilirsiniz.
 
Badem ayrıca solunum bozuklukları, öksürük, kalp bozuklukları, anemi, iktidarsızlık, ve diyabet sorunlarının çözümü için tercih edilebilir.
Çiğ badem yoğun bir vitamin deposu olmasının yanı sıra bol miktarda demir içerir. İçerisinde barındırdığı vitaminler ile insan vücudunda var olan birçok vitamin eksikliğine deva olur.
Badem, beden ve zihnin yorgunluğunu giderirken, böbrek, mesane ve üreme yollarındaki iltihapları da yok eder.
 
Ara öğün olarak günde 15 badem yiyenler çok daha hızlı kilo verirken bel çevreleri de daha çabuk inceliyor.

Amerikan City of Hope Medical’ın yaptığı araştırma ile bademin zayıflama üzerine etkisi bilimsel olarak da ortaya çıktı. Diyet yapan iki grup belirleyen araştırmacılar 10 hafta boyunca ilk gruba düşük kalorili diyet ve ara öğünde belli bir miktar badem verdi. Badem verilen grubun kilosunda yüzde 18’lik azalma görülürken, badem yemeyen diğer grubun kilosundaki düşüş yüzde 11 oldu. Ayrıca ilk grubun bel çevresinde görülen yüzde 14’lük azalma, diğer grupta yüzde 9’da kaldı.
 
Lif oranı yüksek olduğu için bağırsak hareketlerini artırıyor.


 
Safra taşlarının oluşumunu engeller.
Çiğ badem, özellikle yaşlılara iyi gelen kolesterol hastalığına oldukça doğal çözümler sunar.
Yüksek miktarda doymamış yağ içermesi sebebi ile kolesterol hastalarına tavsiye edilen bir çerez türü olması, bademin halk açısından kullanımını sıklaştırmıştır.
 
İçeriğinde bulunan yağ asitleri ve enzimler kalp ve damar hastalıklardan korur. 
Kalp hastaları için badem yemenin oldukça faydaları vardır. Çünkü; doymamış yağının oldukça doğal olması bademin özündeki yağların kalp sağlığına iyi gelmesine sebebiyet vermiştir.
Kalp ve damar tıkanıklığı yaşayan hastaların, reçetelerinde bir numaralı sırada yer alan bademdir.
İyi ve kötü kolesterolün dengelenmesi için badem oldukça faydalıdır. 
Çiğ, kavrulmamış ve tuzsuz olanını satın alın.
Mümkünse kabuklu ve kabuğu kolay kırılabilir olandan tercih edin.
 
Diyabet hastaları için önerilen bir numaralı besin çiğ bademdir. Diyabet hastaları için, yemekten sonra kan şekeri dalgalanmalarını düzeltici etkisi ile kullanımı önemlidir. Kilo kontrolü açısından da badem tüketimi oldukça önemli bir yere sahiptir. Diyetisyenlerin; badem yiyen hastaların kilo verme hızı ile badem yemeyen hastaların kilo verme hızını karşılaştırdıkları zaman, badem yiyen hastaların çok daha yoğun kilo verebildiğini gözlemledikleri ortaya konmuştur.
80.000 Kadın hasta üzerinde yapılan bir araştırmaya göre; çiğ badem, safra kesesi taşı görülen hastaların, badem yiyen ve yemeyen hastalar olarak ayrılmasının mümkün olduğunu gösteriyor. Çiğ badem tüketen kadın hastaların, safra kesesi taşı hastalığına yakalanma oranları %25 daha azdır.
 
Günlük 30 gram badem tüketiminin tüm insanlar için kemik sağlığını geliştirici bir hal aldığını da unutmamakta fayda vardır.
 
Diş ve kemik sağlığında etkisi bilinmektedir.
İçerdiği folik asit sayesinde, gebelik öncesi ve süresince destek olabileceği belirtilmiştir.
Sinir sisteminin korunmasında etkili olabileceği belirtilmiştir.
 
Cilt sağlığında etkilidir.
Zengin içeriği, enerji üretiminde metabolizmaya yardımcı olur..
Badem ile yapılan yağlar, badem sütleri cildi onarmada önemli bir yere sahip. Birçok nemlendirme ve temizleme ürünlerinde kullanılan badem günlük olarak tüketildiğinde cilt sağlığınızı korur. 


Riboflavin, manganez ve bakır içeren badem enerjinin artmasını sağlayarak kişinin daha aktif olmasına destek verir.
 
Yemeklerden sonra tüketilen badem insülin ve glikozun artmasını engellemeye yardımcı olur. Badem tüketerek şeker düzeyinizi sağlıklı seviyede tutabilirsiniz.
 
A, E ve B vitaminleri açısından zengin olan badem yağı cilt sağlığını korur, gözenekleri açar, nem düzeyini arttırır.
 
Göz etrafında oluşan koyulukları veya kararmaları giderir ( göz etrafındaki cilt kısmı). Bunun için bir hafta boyunca badem yağını söz konusu kısımlara uygulayın.
 
Badem yağı, sedef ve egzama hastalıklarına iyi gelir. Bunun için bir kaşık lavanta yağını badem yağı ile karıştırın ve 20 dakika cilde uygulandığında kaşıntı ve iltihabı giderecektir.
 
Çok etkili bir antioksidandır genel anlamda vücut sağlığını korur.
 
Acı badem yağı spazm ve kas ağrılarına iyi gelir.
Bağırsak kurtlarını öldürür, çok düşük dozlarda alınmalıdır.
 
Antibiyotik kullanan kişiler dikkat etmelidir ve doktorlarına danışarak tüketmelidirler. Çünkü badem yüksek miktarda manganez içerir ve bu özelliği yüzünden antibiyotik ilaçlarının etkilerine müdahale edebilir.


Her şeyden önce hastalıkların tedavisi için mutlaka doktora başvurulmalıdır.
Bu paylaşımlar sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Sağlıklı Günler

Uyarı : Bu sitedeki bilgiler tavsiye niteliğinde olup tedavi amaçlı olmayıp, uygulamaların sorumluluğu da site sahibine ait değildir.
Sağlık sorunlarınız için mutlaka bir hekime danışınız.
Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikayetiniz ne olursa olsun, buradaki bilgiler ile kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız.
Buradaki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur.
Sadece bilgilendirme amaçlı paylaşılmış yazılardır..

Bir yanıt yazın